Ieškomiausių internete statybinių medžiagų TOP 10

10/06/2013 09:52

„Google žino viską!“ – Dažnas „n“ kartų per dieną girdi šį posakį. Pažiūrėkime, ar tikrai? Duokime Google‘i užduotį išanalizuoti, kokios atsitiktinai parinktos statybinės medžiagos yra ieškomiausios internete ir palygininkime, ar paieškos rezultatai sutampa su realiais statybinių medžiagų pardavimais?

Ieškomiausių internete statybinių medžiagų TOP 10:

1 vieta – BLOKELIAI – sulaukė 27 000 lietuvių internautų paieškų per pastarąjį mėnesį.
2 vieta – VAMZDŽIAI – 22 200 vietinių mėnesio paieškų.
3 vieta – TRINKELĖS ir STOGAI - 18 100 vietinių mėnesio paieškų
4 vieta – KAMINAI – 14 800 vietinių mėnesio paieškų.
5 vieta – PLYTOS – 12 100 vietinių mėnesio paieškų.
6 vieta – CEMENTAS – 6600 vietinių mėnesio paieškų.
7 vieta – GELŽBETONIS – 5400 vietinių mėnesio paieškų.
8 vieta – AKMENS VATA – 4400 vietinių mėnesio paieškų.
9 vieta – PERDENGIMO PLOKŠTĖS – 1000 vietinių mėnesio paieškų.
10 vieta - APŠILTINIMO MEDŽIAGOS – 720 vietinių mėnesio paieškų.

O kaip realybėje internautų paieškos atsispindi statybinių medžiagų pardavimuose?

Paklaustas apie tai, kaip realybėje įtakoja pardavimus internautų paieškos rodikliai, perkistatai.lt statybinių medžiagų mažmeninės ir didmeninės parduotuvės vadovas p. Marius Vilimas sako, jog labai didelio skirtumo nematąs. Tik pastebi, kad galbūt realybėje, pavyzdžiui, cemento prekių yra šiek tiek didesni pardavimai nei užfiksuotas šios prekės poreikis Google paieškos rezultatuose. Tai galimai įtakoja ir tai, kad cementas vykdant statybas buvo perkamas nuo seniausių laikų ir žmonės jau priprato šios prekės labiau ieškoti gyvai prekybos vietose nei internete. Žinoma, kaip ir paieškos rodiklius, taip ir pirkimus įtakoja statybinių medžiagų paklausos sezoniškumas. 

Tačiau kalbant apie statybinių medžiagų poreikį Lietuvos rinkoje, p.Marius Vilimas sako, kad statybinių medžiagų TOP 10 kas metai beveik nekinta. Tai, kad garbingoji pirmoji vieta statybinių medžiagų Google paieškos sistemoje atiteko blokeliams ir pastarųjų per mėnesį Lietuvoje ieško net 27 100 internautų, pasak pašnekovo, visiškai natūralu.

Tą pačią tendenciją p. Marius Vilimas pastebi ir realiuose pardavimuose: „O kaip kitaip, juk blokeliai pastato ilgaamžiškumo garantas! Blokelių yra įvairiausių, nuo akyto betono, keraminių, keramzitinių, betoninių iki silikatinių blokelių.“ Įdomu tai, kad jų dar būna ir ekologiškų!

Kaip matome pagal paieškos ir apklausos rezultatus, Google sėkmingai „išlaikė“ duotosios užduoties testą. Nors nereikia pamiršti ir senų pirkėjų įpročių, kurie tam tikrų prekių daugiau ieško gyvai prekybos vietose, net nepagalvodami, kad jų reikia ieškoti internete.

Parengė Evelina Tamulaitienė

Atgal

Kontaktai

SEO MAMA
Kaunas, Lithuania

© 2009-2023 www.evelinos.info visos teisės saugomos. Visos rinkodaros, marketingo, seo paslaugos

Make a website for freeWebnode