37. Spaudos reklama.

13/07/2012 15:20

Spaudos reklama.
Reklama spaudoje reklaminiai skelbimai. Reklama spaudoje – viena populiariausių reklamos priemonių Lietuvoje. Tai palyginti pigi reklamos forma, o jos efektyvumas, lyginant su kitomis priemonėmis, yra palyginti aukštas. Kalbant apie reklamą spaudoje galima teigti, kad ji yra viena iš labiausiai naudojamų reklamos priemonių. Ją naudoja ir ką tik susikūrusios įmonės ir įstaigos, turinčios solidžią darbo patirtį. Reklama spaudoje gali būti skirta tiek visuomeninio naudojimo, tiek ir gamybinio naudojimo prekėms ar paslaugoms - viskas priklauso nuo leidinio pasirinkimo. Spauda yra labai svarbi, nes laikraščius ir žurnalus skaito didelis kiekis žmonių, taigi yra didelė tikimybė, kad taip pat didelis kiekis potencialių pirkėjų susipažins su jūsų prekėmis ir paslaugomis. Dauguma skaitytojų laikraščius ir žurnalus prenumeruoja, o tai garantuoja, kad jį perskaitys jūsų potencialus pirkėjas. Visuomenės nuomonės tyrimų apklausos rodo, kad beveik 70 % Lietuvos žmonių tarp kitų Šalies institucijų labiausiai pasitiki spauda. Skaitytojai taip pat gali būti informuojami įvairiais straipsniais, žinutėmis, interviu, reportažais, paveikslais. Tai dar vadinama paslėpta reklama
.
Reklama laikraščiuose ir žurnaluose: pranašumai ir trukumai. Laikraščiai: Laikraščiai nemažai daliai vartotojų yra pagrindinis informacijos apie prekę šaltinis. Keldama laikraščiuose greitai pagaminama ir išspausdinama, o tai leidžia operatyviai pateikti informaciją apie parduodamas prekes bei teikiamas paslaugas. Taigi operatyvumas yra pagrindinis laikraščių privalumas.
Teigiamas bruožas - reklama laikraščiuose dažnai kartojama. Tokią informaciją žmogus įsimena geriau. Reklama laikraščiuose populiari ne tik dėl to, kad ją galima dažnai kartoti, taip pat joje lengvai paaiškinamos prekės savybės, nurodoma jos įsigijimo vieta, taip pat ji per trumpą laiką ir vienu metu informuoja didelį potencialių vartotojų skaičių. reklama laikraščiuose kainuoja pigiau. Laikraščiuose yra daug vietos smulkiems aprašymam.
Trūkumai. sunkiau pateikti vizualinį prekės pristatymą. Dažnai laikraščių spausdinimo kokybė yra labai žema, dėl to gali visiškai išnykti kai kurie reklaminio skelbimo ypatumai. Laikraščių, ypač dienraščių, trumpas gyvavimo laikas, dalis potencialių vartotojų net nepastebi žinutės ar ją ignoruoja. Tai kompensuoti galima dažnai kartojant reklaminius skelbimus. Reklama laikraštyje neefektyvi ir netikslinga, jei įmonės prekės skirtos nedideliam rinkos segmentui. Silpnesnė laikraščių įtaka tikslinei grupei nuo 1.8 iki 30 metų. Paprastai laikraščių skaitytojai yra brandūs žmonės, kurie rečiau keičia savo požiūrį į vieną ar kitą prekę, juos mažiau veikia reklama. Reklama laikraščiuose yra viena populiariausių reklamos formų, tačiau ji turi vieną didelį trūkumą- laikraščių spauda yra gana prastos kokybės, todėl reklama juose praranda kai kuriuos dizaino elementus. Visą spalvų ir reklamos maketų grafinių elementų spektrą galima panaudoti žurnaluose.
Žurnalai: Žurnalas — tai priemonė, į kurią skaitytojai jaučiasi maksimaliai įtraukiami. Todėl galima pabandyti reklama „pagauti" žurnalo skaitytojo nuotaiką ir reklama sukelti susidomėjimą vienu ar kitu produktu. Žurnalai klasifikuojami pagal : periodiškumą; auditoriją, kuriai jie skiriami. Pati žurnalų industrija juos dar skirsto pagal: Geografinę aprėptį (dažnai žurnalai apima tam tikrus šalies regionus);Demografinius požymius (grupuoja prenumeratorius pagal amžių, pajamas); Turinį (skirtingi žurnalai skelbia kuo įvairesnio turinio straipsnius. Labiausiai paplitusios kategorijos yra šios: bendroji tematika, moterims skirti straipsniai, būsto priežiūra, verslas ir ypatingi pomėgiai)
Privalumai: Tikslinės auditorijos aprėpimo galimybė. Auditorijos imlumas. Žurnalų straipsniai suteikia reklamai autoritetingumo ir įtaigumo. Ilgas gyvavimo ciklas. Žurnalams būdingas ilgiausias iŠ žiniasklaidos priemonių gyvavimo ciklas, aukštas kreipimosi į potencialią auditoriją lygjs dar ir dėl antrinės auditorijos - šeimos, draugų, kolegų, kuriems žurnalai duodami paskaityti. Žmonės skaito žurnalus palyginti lėtai - paprastai perskaito ne vienu prisėdimu, o per pora dienų. Vizualinė žurnalų, kokybė yra labai gera, nes jie spausdinami geros kokybės popieriuje, ir fotografijos kokybė būna tiesiog stulbinanti. Tokią kokybę dažnai atitinka puikus turinys ir žinomi autoriai.
Trūkumai: Ribotas lankstumas. Žurnalų i'gas parengimo laikas ir menkas lankstumas yra nemenki trūkumai. Reklama turi būti parengta iš anksto. Žurnalai yra pakankamai nelankstūs ir reklamos ploto prieinamumo požiūriu. Vieta viršelio puslapiuose gali būti parduota keliems mėnesiams į priekį. Brangumas. Reklama žurnaluose palyginti brangi. Piktinimas. Platinant žurnalus iškyla sunkumų. Kai kurie žurnalai tiesiog nepasiekia galimų tikslinių auditorijų narių.

Atgal

Kontaktai

SEO MAMA
Kaunas, Lithuania

© 2009-2023 www.evelinos.info visos teisės saugomos. Visos rinkodaros, marketingo, seo paslaugos

Make a free websiteWebnode