Lieknėjimas sportuojant namuose. Kaip tai įmanoma?

28/02/2013 11:41

Lieknėjimas sportuojant namuose. Kaip tai įmanoma?

Praūžus Užgavėnėms ir Valentino širdelių pilnai bangai nei nepajusime, kaip ateis pavasaris, pradės visai kitaip kvepėti oras, o kartu su gamtos ciklais ateis ir noras nusimesti sunkius žiemos drabužius. Tik ne kiekvienas pasižiūrėjęs į veidrodį pamatys malonų akiai vaizdą.. - Antsvoris. Papildomi, kaip atrodo ir pridera, natūraliai gamtoje per žiemą užaugę kilogramai ant pilvuko, rankų ar šlaunų.. Et, o toks noras tilpti į savo mylimiausius džinsus, kurie taip dera prie trumpos pavasarinės striukės. O dar tie mini sijonai..

Ką daryti? – Sportuoti!

Iš kur gauti pinigų sportui? – sakysite dažnas perskaitęs šią antraštę.. Kai sporto pramogos visos reikalauja investicijų, o sporto klubai - taip pat.

Nemokamas sportas lauke

Žinoma, visais laikais ir visais sezonais galioja visiškai nemokamas sporto būdas – sportas lauke. Juk galima bėgioti lauke vadinamuosius krosus, atšilus – minti dviratį (jeigu turite). Puiku, tie, kas tam ryžtasi kiekvieną dieną ar bent jau kiekvieną savaitę – esate šaunuoliai, valio!

Galų gale, juk galima visiškai nemokamai namuose įsijungus kuo garsiausiai muziką - šokti!

Sportuoti namuose?

Dažnas sakys: „Ak, neturiu namuose sporto salės, ką čia ir kalbėti apie kažkokį sportą namuose!“. O vis tik apie jį ir pakalbėkime. Suraskime būdų, kaip sportuoti namuose!

Sporto namuose priemonės

Nemokami sporto treniruočių video iš interneto

Yra daugybė gimnastikos pratimų, video įrašų – pamokų iš Youtube ir plačiojo interneto. Taip, tinka. Jeigu esate imlus ir mėgstate mokytis pats. Tai Jums nieko nekainuos. Reikės tik kantrybės ir laiko, kol viską įsisavinsite.

Masažiniai lankai

Pastarųjų yra visokių, su svoriais, lengvų, sunkių, su viduje įmontuotais  magnetukais, kurie masažuoja kūną pagerindami kraujo apytaką. Negana to, masažiniai lankai puiki celiulito naikinimo priemonė! Jie stiprina pilvo ir nugaros raumenis, stiprina širdies ir kraujagyslių veiklą ir kas be ko, padeda jaustis žvaliau ir energingiau.

Masažinius lankus paprastai sudaro keletas lengvai susidedančių dalių, todėl namuose toks lankas užims tikrai nedaug vietos. Nusprendę pasportuoti, sudėsite jį per kelias minutes.  Taip pat toks lankas puikiai tiks ir Jūsų kelionei ar ilgesniam poilsiui gamtoje.

Biudžetas. Tokį masažinį lanką lieknejimui.lt interneto parduotuvėje galima įsigyti nuo 54,99 litų.

Mankštos kamuoliai

Tinkami tiek vaikams, tiek suaugusiems. Labai patartina tiek bendrai mankštos profilaktikai  ir sveikatingumo “prisijaukinimui” namuose, tiek rimtai treniruotei. Su mankštos kamuoliu galima atlikti gausybę pratimų, kurie padės palaikyti gražią figūrą ir numesti nereikalingus riebalus nuo kūno. Be to, šis kamuolys labai naudingas turintiems stuburo kompresijos problemų ir netaisyklingos laikysenos įpročių.

Mankštos kamuoliai gerina pusiausvyrą ir koordinaciją. Tačiau pagrindinis mankštos kamuolio privalumas yra tas, kad jis treniruoja visas svarbiausias raumenų grupes, kurios atsakingos už laikyseną ir stabilumą. Sportuojant su šiuo kamuoliu nereikės išleisti daugiau pinigų papildomai įrangai. Tiesa, kai kurie pratimai gali būti atliekami hantelių ar suolelio pagalba, tačiau dažniausiai, ko Jums reikia, tai tik kokybiškas mankštos kamuolys.

Kamuolio dydis priklauso nuo žmogaus ūgio, tačiau dėmesį reikėtų atkreipti į šiuos punktus: sėdint ant jo keliai turėtų būti vienodoje padėtyje kaip ir dubuo, kojos sulenktos 90 laipsnių kampu, dubuo, pečiai ir ausys turi būti vienoje linijoje, tokią pozą pasieksite lengvai spyruokliuodami aukštyn žemyn, kuomet sėdite ant kamuolio.

Biudžetas. Tokį mankštos kamuolį lieknejimui.lt interneto parduotuvėje galima įsigyti nuo 31 lito.

Mankštos treniruokliai liemeniui

Pilvo preso lavinimas yra vienas svarbiausių kūno treniravimo elementų. Tačiau darant atsilenkimus galite pakenkti nugarai ar kaklui. Yra įvairių mankštai namuose skirtų treniruoklių liemeniui ir pilvo presui. Šie treniruokliai skirti ne tik  tiems, kurie nori turėti gražų pilvą, bet ir sveiką nugarą bei kaklą.

Šio nesudėtingo prietaiso tikslas – stiprinti ir gražinti Jūsų pilvo raumenis. Tačiau jis padeda ir visai apatinei kūno daliai. Treniruoklis liemeniui – tai vienas geriausių ir efektyviausių pilvo gražinimo prietaisų, kuriuo itin paprasta naudotis. Jis padės didinti ištvermę ir deginti riebalus.

Prie treniruoklių liemeniui galime priskirti ir paprastą ratuką. Tai vienas paprasčiausių, tačiau ir efektyviausių treniruoklių, skirtų ne tik pilvo presui, bet ir rankų bei nugaros treniravimui. Paprasta naudoti, efektyvu, nebrangu.


Biudžetas. Treniruoklį liemeniui lieknejimui.lt interneto parduotuvėje galima įsigyti nuo 29 litų.

Dviračiai treniruokliai

Visi žinome, kad važinėti dviračiu yra sveika ir naudinga, ypač, kai stengiamės numesti kelis kilogramus. Tačiau įprastas dviratis reikalauja tam tikrų sąlygų - gero ir švaraus oro, tinkamo metų laiko. Tuo tarpu dviratis - treniruoklis suteikia galimybę naudotis įprasto dviračio nauda namuose bet kuriuo metu. Stacionarus dviratis treniruoklis turi nemažai privalumų. Jis jau seniai naudojamas kaip puiki priemonė siekiant numesti svorio, nes jo pagalba efektyviai deginami riebalai, didėja ištvermė, gerėja bendra savijauta. Negana to, jis jau seniai naudojamas kaip fizinės terapijos dalis, kadangi  neapkrauna sąnarių ir efektyviai gerina širdies kraujagyslių veiklą. 

Bet kur įsigytam dviračiui treniruokliui namuose reikės susiplanuoti didesnes investicijas. Tačiau šis sporto būdas labai tinkamas “naminiams” žmonėms arba tiesiog labai užsiėmusiems, kuriems kiekviena minutė yra svarbi. Pavyzdžiui, tiems, kurie gyvena miesto šurmulyje, net kelionė  iki sporto klubo ar dviračių tako gali pareikalauti ne mažai laiko ir pastangų. Todėl dviratis treniruoklis namuose – labai patogi priemonė Jūsų sveikatai ir itin efektyvi svoriui mesti bei figūrai dailinti. Kas dien skyrę 25 - 30 minučių savo laiko dviračiui treniruokliui, jau po mėnesio galėsite stebėti savo išgražėjusį kūną.

Elipsiniai treniruokliai

Elipsinis treniruoklis leidžia vienu metu treniruoti visą kūną, kadangi dirba tiek viršutinė, tiek apatinė dalys, o tai užtikrina itin efektyvų riebalų deginimą. Elipsiniai treniruokliai sukurti taip, kad nepadarytų jokios žalos sąnariams. Jie puikiai tinka žmonėms dėl įvairių traumų negalintiems bėgioti ar atlikti kitų pratimų, kurie reikalauja staigaus kojų susilietimo su kietu pagrindu.

Elipsinis treniruoklis gali būti palyginamas su bėgimo takeliu pagal apkrovą kojoms ir širdžiai, tai kaip tarpinis variantas tarp bėgimo ir važiavimo dviračiu. Yra teigiama, kad šio prietaiso pagalba efektyviai deginami riebalai dėl tuo pačiu metu intensyviai dirbančios viršutinės ir apatinės kūno dalių. Be to, sportuojant elipsiniu treniruokliu kūnas mažiau įsitempia, o kalorijos deginamos panašiai kaip bėgiojimo metu.


Liekninantys apatiniai

Jei dar tik ruošiatės pradėti natūraliai dailinti savo kūno linijas, jau dabar galite jaustis ir atrodyti stulbinančiai. Liekninantys apatiniai išryškins figūrą, padės paslėpti trūkumus ir jaustis seksualiai. Ko jau ko, o pastarųjų rūšių pasirinkimui yra sočiai. Tai ir  formuojantys marškinėliai atvira krūtine, ir neopreniniai lieknėjimo šortai su gydomosiomis savybėmis, formuojantys šortai paaukštintu liemeniu, anticeliulitiniai šortai, figūrą koreguojantys marškinėliai atvira krūtine, anticeliulitiniai marškinėliai, formuojanti glaustinukė – bodis, paprastos kelnaitės ir kelnaitės string paaukštintu liemeniu bei figūrą koreguojančios temprės,  anticeliulitinės temprės, anticeliulitinės temrės fitnesui, prilipinamos pėdkelnės ir pan.

Biudžetas. Liekinančių apatinių lieknejimui.lt interneto parduotuvėje galima įsigyti nuo 41,99 litų.

Sporto namuose privalumai

  • Galima sportuoti ir lieti prakaitą kiek tik nori, kokiais tik nori „rakursais“ - niekas nestebės tavęs iš už nugaros, ką tu veiki ir kaip tu atrodai.

  • Nereikia gaišti laiko kelionei į sporto klubą. Nes Jūsų sporto salė čia pat – namuose. Sutaupote laiko ir pinigų troleibusui ar benzinui.

  • Sportuodamas namuose gali rinktis savo muziką, kurią nori klausytis sportuodamas. Žinoma, galima ir sporto klube sportuoti su savo muzikos grotuvu, tačiau, ar ne pastebėjote, kaip vargina ausinių ir prakaito derinys?

  • Nereikia laukti eilėje į dušą, nes Jūsų dušas čia pat! Namuose.

Kaip sporto prekių, skirtų namų naudojimui pardavimai atsispindi versle

Kaip teigia, paklaustas apie sportą namuose Lieknejimui.lt elektroninės parduotuvės vadovas p. Tadas Vosylius, jis visiškai pritaria lieknėjimui namuose ir sako, kad savo interneto parduotuvės prekių asortimente itin didelį dėmesį skiria prekėms, skirtoms sportui namuose. Verslininkas pastebi, kad vėlyvą rudenį itin padidėja dviračių ir elipsinių treniruoklių poreikis, o pavasariop padidėjusio pirkėjų dėmesio sulaukia smulkūs sporto prietaisai, masažiniai lankai, liekninantys apatiniai.

Kokybiški maisto papildai domina pirkėjus visus metus nepriklausomai nuo sezoniškumo. Vitaminai ir mineralai būtini laikantis dietos, sportuojant ar apskritai metant svorį. Kad numesti svorio ir tuo pačiu išsaugoti sveikatą, savo organizmą reikalinga prisotinti reikiamais vitaminais ir mineralais. Lieknejimui.lt interneto parduotuvėje pirkėjai ras ne tik maisto papildus sportui, dietoms, liekninančių drabužių, sporto prekių, bet ir geriausius vitaminų ir mineralų maisto papildus, kurie praturtins kasdienę mitybą – teigia p. Tadas Vosylius.

Stop kūno alinimui. Lieknėjimas gali tapti maloniu procesu nemetant maisto

Nebadaukite, nekankinkite savo organizmo alinančiomis dietomis, po kurių sugrįžta svoris su kaupu. Valgykite, papildydami maistą papildais. Pajudėkite lauke ar namuose įsigiję lanką kūno vietai, kurią kažkada vadinote "talija". “Įdarbinkite” savo kūną “užkoduodami” jį naujai programai – judesio programai namuose ar lauke. Įsigykite ratuką rankoms ir presui. Tai minimalūs įrankiai Jūsų kūnui išjudinti. O jeigu dar nepagailėsite sau ir elipsinio ar kito treniruoklio, pastebimai greitai pradėsite jausti savo figūros pokyčius ir suprasite, kad lieknėjimas gali tapti malonumu, o ne našta. Pajausite, kaip pageidaujamas kūno svoris ir puiki savijauta pradės atrasti "kelią namo", t.y. pas Jus jau po pirmojo mėnesio reguliarios programos, ko nuoširdžiai ir norisi palinkėti kiekvienam.

Parengė Evelina Tamulaitienė

Atgal

Straipsniai

  • 13/07/2023 12:28

    Alantos žirgų sodyba - sodybos nuoma, nameliai dviems

    Svajojate apie atostogas, kuriose galėtumėte pasinerti į gamtos grožį ir pamiršti kasdienius rūpesčius? Alantos žirgų sodyba yra idealus pasirinkimas. Mūsų sodybos prie vandens nuoma, taip pat jaukūs nameliai dviems užtikrins jums nepakartojamas atostogų prisiminimus.   Sodyba prie...

  • 22/05/2023 16:53

    Autobusai į oro uostus veža greitai ir patogiai

    Reguliarūs autobusai į oro uostus – sprendimas tiems, kuriems reikia pasiekti tolesnį oro uostą ir nenorite į jį vykti nuosavu automobiliu ar, juo labiau, trukdyti savo draugų bei artimųjų. Autobusai kursuoja pagal grafiką, pritaikytą prie skrydžių tvarkaraščio, todėl oro uostą galite drąsiai...

  • 21/03/2023 15:33

    Kemperių nuoma – nuostabių atostogų garantas

    Kelionės suteikia pažinimo džiaugsmą, pabėgimą nuo kasdienių darbų ir rūpesčių, o taip pat galimybę pabūti su šeima ir artimaisiais, kartu patirti begalę įspūdžių ir bendrystės jausmą. Retas žmogus atsisakytų keliavimo džiaugsmo, jei jo nevaržytų tam tikros aplinkybės (sveikata, finansai ar pan.)....

  • 25/01/2023 13:08

    Nuoseklūs miško darbai – sėkmingos miškininkystės pagrindas

    Miško darbai gali tapti miško savininko galvos skausmu, jei viską bandysite atlikti patys ir nesikreipsite į profesionalus. Tuo tarpu, specialistų ir ekspertų rankose šis procesas tampa sklandus ir lengvai įveikiamas. Kas gi tie miško darbai, kuriuos būtina ar reikia atlikti, kad ilgai...

  • 19/09/2022 13:52

    Tailandietiškas masažas kūnui ir sielai

    Tailandietiškas masažas arba tajų masažas gana plačiai pasaulyje paplitusi masažo rūšis, bet ką žinome apie jį detaliau? Kuo jis išskirtinis? Kokia Tailandietiško masažo nauda sveikatai? Visa tai svarbu, siekiant tinkami išsirinkti sau tinkamiausią masažą ir pasiekti norimą efektą. Tailandietiškas...

  • 12/09/2022 15:38

    Kaunas – Vilniaus oro uostas ir kiti maršrutai

    Taip jau susiklostė, kad nemažai daliai Lietuvos gyventojų, norint keliauti lėktuvu, reikia nuvykti mažesnį ar didesnį kelią iki Vilniaus arba Kauno oro uostų. Kaunas – Vilniaus oro uostas - Kaunas yra ypač dažnas kelionių maršrutas, bet ne mažiau svarbūs ir populiarūs kiti: Klaipėda –...

  • 08/06/2022 13:11

    Permanentinis makiažas – šiuolaikinės moters palydovas

    Permanentinis makiažas populiarėja bene kosminiu greičiu ir vis dažniau tampa šiuolaikinės moters ar net vyro atributu ir kasdienio gyvenimo norma. Populiarėjančios ilgalaikės grožio procedūros tampa vis populiaresnės dėl daugelio priežasčių, o grožio pramonė neatsilieka siūlydama vis naujus...

  • 23/05/2022 13:29

    Kas yra fizinio asmens bankrotas?

    Ne taip seniai atsiradusi sąvoka „fizinio asmens bankrotas“ vis dar neįprasta ir kelianti klausimų su tokiomis aplinkybėmis susidūrusiems asmenims. Teisinius niuansus ir aspektus, kaip visada, geriau palikti ekspertams ir savo srities profesionalams, tačiau bendruosius principus pravartu žinoti...

  • 12/05/2022 15:12

    Mikroautobusai į oro uostus – patogi atostogų pradžia

    Mikroautobusai į oro uostus – dažnas atsakymas tiems, kurie sprendžia rebusą kaip pasiekti oro uostą, jei pasirinkote skrydį iš toliau nutolusio oro uosto? Tolesni oro uostai kai kuriuos verčia rinktis ne palankiausią skrydį ar net sulaiko nuo kelionių. Tarkime, kad gyvename Klaipėdoje, o skrydžiui...

  • 22/04/2022 11:37

    Šiuolaikiniai šilumos siurbliai ieškantiems geriausio šildymo sprendimo

    Šilumos siurbliai oras-oras, oras-vanduo ar geoterminiai šilumos siurbliai sparčiai populiarėja dėl itin patogaus ir lengvo būdo šildyti ar vėsinti namus. Galima įžiūrėti keletą šios tendencijos priežasčių. Pirmiausiai - sparti gyvenamųjų namų statybos plėtra ir šios plėtros neatliepianti...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Kontaktai

SEO MAMA
Kaunas, Lithuania

© 2009-2023 www.evelinos.info visos teisės saugomos. Visos rinkodaros, marketingo, seo paslaugos

Make a free websiteWebnode